Forum Archeologieprijs

Forum Archeologieprijs 2014

Forum Archeologieprijs 2014

Het Forum Vlaamse Archeologie vzw is een onafhankelijke middenveldsorganisatie die de belangen van de Vlaamse archeologie wil behartigen en op constructieve wijze een kwaliteitsvolle archeologie wil nastreven. Behalve activiteiten die naar de sector zelf zijn gericht, besteedt het FVA ook aandacht aan de ontsluiting van archeologisch onderzoek in Vlaanderen naar het brede publiek toe, onder meer via een eigen tijdschrift (Ex situ), de archeologiedagen en studiedagen.

In 2014 reikte onze vereniging voor de allereerste maal de ‘Forum Archeologieprijs’ uit. Met deze prijs wil het FVA personen, verenigingen, instellingen, overheden of ondernemingen die archeologie op een positieve wijze onder de aandacht brengen, of die een belangrijke bijdrage voor de archeologie in Vlaanderen hebben geleverd, huldigen. De laureaten van de allereerste editie van de Archeologieprijs waren de Stad Aalst en Interparking die bij realisatie van de Hopmarktparking te Aalst kozen om de resultaten van het voorafgaand archeologisch onderzoek in de parking te integreren en zo aan een ruim publiek te presenteren.

In 2016 reikte het FVA deze prijs voor de tweede keer uitreiken, in 2018 volgt de derde editie. Wie deel wil nemen, kan op de website van het FVA het reglement en het inschrijvingsformulier terugvinden. Dit formulier moet digitaal verstuurd worden naar forumarcheologieprijs@f-v-a.be. Inzending kunnen worden opgestuurd tot en met 31 oktober.

Geef een reactie