Archeologisch Forum

Archeologisch Forum 2016: programma & inschrijvingen

Het Archeologisch Forum viert dit jaar zijn tiende editie. De dag zal plaatsvinden op zaterdag 15 oktober in het het STUK te Leuven, met als centraal thema:

Moeder waarom graven wij? Werken aan een draagvlak voor archeologie’.

In lijn met de editie van vorig jaar speelt het Forum Vlaamse Archeologie ook dit jaar in op een actueel thema binnen de Vlaamse archeologie. Jaren van archeologie-verslaggeving met een negatieve ondertoon, politieke tegenkanting en gebrekkige publiekswerking vanuit de archeologische sector zelf hebben het draagvlak grondig afgekalfd. Hoog tijd dus om hand in eigen boezem te steken en te zorgen voor een kentering. Deze editie wil het FVA praten over de do’s en don’ts van publiekswerking, hoe het publiek te betrekken bij je opgraving of depotwerking en over de stap zetten naar een positieve communicatie. Een draagvlak creëren gebeurt niet van vandaag op morgen, maar op deze jubileumeditie probeert het FVA alvast de eerste stap te zetten.

Ben je geïnteresseerd in de lezingen, wil je het debat meevolgen of ben je gebeten om je mening te verkondigen, kom dan zeker naar deze Forumdag. Het verloop van de studiedag blijft ongewijzigd. Zoals altijd wordt gestart met enkele lezingen over een regionaal onderwerp. Daarna komen een aantal ‘blikvangers’ uit de Vlaamse archeologie anno 2015-2016 aan bod. In de namiddag wordt het dagthema behandeld met lezingen en een debat met panel en moderator.

Nu het volledige programma bekend is, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Dit kan via deze link tot en met woensdag 14 oktober. Deelname aan de contactdag kost €30. Studenten en steunende leden (lidgeld uiterlijk betaald voor 15 oktober 2016) betalen €25. In dit inschrijvingsgeld is een broodjeslunch, koffie en receptie inbegrepen. Op de dag zelf kost de inkom €35, dit zonder garantie op lunch. Vooraf inschrijven is de boodschap!

De dag gaat door in het STUK (Naamsestraat 96, 3010 Leuven). Meer informatie over hoe ter plaatse te raken kan u vinden via deze routebeschrijving.

vrijdag
16
september 2016
This entry was posted in Archeologisch Forum. Bookmark the permalink.

Geef een reactie