fva fva fva fva
previous next

Forumlezing

De Forumlezing is een evenement waarbij een internationale toonaangevende spreker in het veld van publieksarcheologie een avondvullende presentatie geeft in een mooi erfgoedkader. Het opzet is vooral om een archeologisch publiek te inspireren over publieksarcheologische initiatieven en zo aan te zetten tot een bredere kijk op ontsluiting en valorisatie van erfgoed.

Op 26 maart 2019 organiseerde het Forum in het Gravensteen in hartje Gent zijn allereerste Forumlezing in samenwerking met Stadsarcheologie Gent, Historische Huizen Gent en de VUB. Als spreker trok Professor Carenza Lewis, gekend van onder andere het BBC-programma Time Team dat gericht is op het populariseren van archeologie bij een breed publiek, een volle zaalDeze gerenommeerde spreker had het over ‘Investigating change in the past, achieving change for the future: the benefits of publicly engaged archaeology’.

forumlezing publiek

Omwille van Corona is de editie voor 2020 helaas uitgesteld, maar een volgende internationale spreker wordt zo spoedig mogelijk aangekondigd. 

Formulezingen

Carenza Lewis – Investigating change in the past, achieving change for the future: the benefits of publicly engaged archaeology. 26 maart 2019 – Gravensteen, Gent (in samenwerking met Stadsarcheologie Gent, Historische Huizen Gent en de VUB)